Ergonomi og arbejdsstationer på jobbet

Har du det ligesom jeg? At du dagligt frekventerer din computer rigtigt meget på jobbet? Gennem ergonomi kan du nedbringe dine muligheder for skader og overbelastninger. Jeg erfarer hvor vigtigt det er at ens arbejdsstationer ved kontorarbejde er ordentlig indstillet, det gælder både borde, stole og skærm. I dag er det ikke ualmindeligt at man får konsulenter på besøg, der kan vejlede dig. En sådan vejledning omkring din arbejdsstation på jobbet vil som regel vare omkring 20 minutter.

kontorstol uden ryglænDet er konsulenter med baggrund som fys, idræts kandidater, ergoterapeuter m. mere, som alle har den erfaring der skal til for at vejlede dig. Ergonomi drejer sig om de rigtige arbejdsstillinger, hvordan kroppen er bygget op ergonomisk og det er ekstremt vigtigt for dig som medarbejder, at disse ting fungerer. Undervisning kombineret med instruktion giver dig den forståelse du har brug for. Det vigtige er også at du har en snak med din ledelse om din situation. Ergonomi computer arbejdsstationer skal du sidde to meter fra, du må ikke skulle dreje dig hele tiden for at se skærmen.

Jeg erfarer selv, at får du ”museskader” eller belastningsskader, så skyldes det at du sidder i en urigtig position. Helt fra når man er ung skal man lære at betjene arbejdsstationer og computer rigtige på ens arbejde, ellers betaler du dyrt for det i længden, hvis man har sprunget over hvor gærdet er lavest. Du sidder ofte og kigger på en computer i store perioder på en arbejdsdag og det er vigtigt at din krop ikke stresser, når du rutinemæssigt sidder sådan hele dagen. Den viden du evt. får fra de ovennævnte konsulenter, som har hjulpet din arbejdsplads, betyder at du selv kan bliver herre over din arbejdssituation og dermed forhindre en nedslidning af din krop før tid.